PROSES PENGEMASKINIAN MAKLUMAT GURU DAN KAKITANGAN SOKONGAN MELALUI SMG E-OPERASI PDF Cetak E-mail
Khamis, 18 Julai 2013 15:43

TINDAKAN SEGERA

Guru Besar

Penolong Kanan Pentadbiran

Guru-Guru dan Kakitangan Sokongan

PROSES PENGEMASKINIAN MAKLUMAT GURU DAN KAKITANGAN SOKONGAN

MELALUI SISTEM MAKLUMAT GURU MODUL E-OPERASI

2.            Hasil pemantauan Pejabat Pelajaran Daerah Hilir Perak, didapati ada sekolah-sekolah yang masih belum mengambil tindakan ke atas pengemaskinian maklumat guru dan kakitangan sokongan dalam sistem e-Operasi.

3.            Semua guru dan kakitangan sokongan dikehendaki melengkapkan semua maklumat yang dikehendaki dalam sistem tersebut.

4.            Mohon kerjasama semua pihak di sekolah termasuk guru besar, penolong kanan pentadbiran, guru-guru dan kakitangan sokongan menjalankan peranan masing-masing seperti berikut:-

4.1          Guru dan Anggota Sokongan (AKP)

Semak / kemaskini maklumat. Maklumat yang tidak boleh diubah / tambah mohon

PK1 membuat pembetulan atau tambahan. Membuat perakuan maklumat yang

diberi adalah benar.

4.2          Penolong Kanan Pentadbiran / Guru Besar SKM B

Menyemak dan mengemaskini maklumat guru dan kakitangan sokongan.

4.3          Guru Besar

Mengesahkan maklumat guru dan kakitangan sokongan.

5.            Mohon pihak tuan merujuk surat siaran Kementerian Pendidikan Malaysia KP(BPSH-SSM) 301/02/12/Jld.6 (63) bertarikh 11 Julai 2013.

Sekian, terima kasih.